صفحه شخصی فرشاد حکیمی   
 
نام و نام خانوادگی: فرشاد حکیمی
استان: گیلان
رشته: کارشناسی ارشد عمومی
تاریخ عضویت:  1390/11/22
 روزنوشت ها    
 

 ویروس کامپیوتری دقیقا چیست؟ بخش عمومی

8

ویروس کامپیوتری دقیقا چیست؟



فقط مواقعی باید از آنها ترسید که جزو گروه نرم افزارهای مخرب یا تروجان ها قرار بگیرند. ویروس همیشه خود را به یک فایل اجرایی (exe) یا فایلی که طراحی شده تا با برنامه یی خاص باز شود (مثل Doc. که همواره با Microsoft Word باز می شود) وصل می کند. او همیشه برای فعال شدن نیاز به اجرایی شدن برنامه میزبانش دارد و اگر این اتفاق نیفتد، ویروس همیشه خفته خواهد ماند. هنگامی که برنامه میزبان اجرا شود، ویروس هم کار خود را شروع می کند. معمولاخللی در اجرای برنامه میزبان به وجود نمی آید مگر اینکه ویروس بسیار بدخیم باشد که باعث می شود برنامه مثل همیشه اجرا نشود.
ویروس ها ممکن است برخی مواقع اثرات منفی و ناخواسته یی داشته باشند. آنها می توانند به گونه یی به نرم افزار ها آسیب برسانند که دیگر درست اجرا نشوند، فایل هایتان را پاک می کنند و حتی ممکن است کاری کنند که کامپیوترتان دچار نقص فنی شده، آهسته کار کند، Crash یا به طور تصادفی reboot شود.
ویروس ها در اشکال مختلف دیگر مثل کرم، روت کیت ها، اسب های تروجان، و جاسوس ها و تبلیغ ها هم خودشان را نشان می دهند. اگرچه این مدل از نرم افزار های مخرب متفاوت از ویروس های حقیقی رفتار می کنند. آنتی ویروس ها هنگام اجرا یا دانلود فایل آسیب دیده می توانند ویروس را شناسایی و حذف کنند.
معمولاآنتی ویروس ها ابتدا محتوای رم و هارد دیسک را کاملابررسی می کنند و سپس آن را با دیتابیس الگوریتم ها و هش ها (رشته های عددی و متنی) مقایسه می کنند و هر کدام که به نوعی منحصر به فرد باشد به عنوان ویروس شناسایی می شود. این هش ها به عنوان امضای ویروس ها شناخته شده اند. برخی از آنتی ویروس ها ممکن است فایل های باز و حتی فایل هایی که توسط ایمیل هم فرستاده می شوند را چک کنند.

سه شنبه 5 اردیبهشت 1391 ساعت 09:32  
 نظرات    
 
م. مستاجران 14:08 سه شنبه 5 اردیبهشت 1391
0
 م. مستاجران
ممنون